Áááá dva tři, dva dva tři…

Plesáte rádi? My plesy milujeme. Všechno se třpytí a leskne, dámy jsou překrásné, mají honosné účesy, mnohdy až princeznovské šaty, šperky, pánové jsou galantní, ve slušivých oblecích, a pak to začne. Zazní první tóny hudby, sál se lehce zavlní a začíná se elegantně pohybovat v rytmu taneční hudby.

 

 

woman-4423873_1920

Za největší plesovou událost se většinou považuje Ples v opeře, ať už je to Praha, Bratislava, nebo snad nejslavnější Vídeň, ale užít si můžeme na jakémkoliv plese. V dnešní době je pořádáno velké množství městských, maturitních či hasičských plesů. Dělají se plesy tématické, maškarní či pyžamové a tak si může každý vybrat, zda chce jít do vysoké společnosti, nebo mu víc vyhovuje ples ala “Hoří, má panenko”…

 

A co to vlastně ten ples je? Jedná se o společenskou událost nejčastěji slavnostní povahy, kterou doprovází taneční hudba na které je úspěch plesu většinou zásadním způsobem závislý. Pořadatelé také připravují různé doprovodné programy jako například ukázky společenských tanců od profi tanečníků, různá kouzelnická vystoupení či vystoupení pěveckých hvězd. Nedílnou součástí plesu často bývá tombola, kde můžete vyhrát opravdu širokou škálu cen od televize přes ruční nářadí až po popelnici na komunální odpad :-)

 

Tato událost mimo jiné umožňuje vzájemné setkávání lidí, čas na zábavu a jakési zastavení v dnešní uspěchané době. V minulosti plesy bývaly především výsadou vyššího stavu, tedy šlechty, ale v průběhu 19. století se plesy postupně staly běžnou součástí tehdejší měšťanské společnosti a většinou se nazývaly slovem bál.

 

ballroom-dance-silhouette-4660842_1280 

 

Pokud se nejedná o rockový či pyžamový bál, je vzhledem k slavnostní povaze události nutné, aby lidé na plese byli oděni ve vhodném společenském oděvu, dámy v dlouhých večerních šatech, pánové zase ve večerních oblecích tmavé barvy, ideálně ve smokingu. Vždyť kdy jindy máme příležitost udělat ze sebe královny či gentlemany, kteří se k sobě přivinou a protančí střevíčky?

 

Přejeme vám tedy jedinečnou plesovou sezónu, a pokud, dámy, ještě ladíte outfit a hledáte vhodný šperk pro vaši okázalou večerní róbu, mrkněte se na naši plesovou kolekci šperků. Stojí zato :-)

 

  30 27 36 42 31

Zpět do obchodu