Kameny

Achát barvený

Achát pomáhá překonávat negativní pocity. Říká se, že odstraňuje vnitřní napětí. Navozuje v člověku pocit bezpečí a jistoty, posiluje upřímnou lásku, dodává odvahu nevzdávat se a zmírňuje citová zklamání.

 

Achát mechový

Charakterizuje jej silné sepjetí s přírodou, efektivně obnovuje narušenou rovnováhu, osvěžuje duši a ukazuje vše krásné okolo. Je velmi prospěšný pro všechny pěstitele rostlin. Přitahuje do života bohatství, štěstí, nové přátele a zajišťuje dlouhověkost. Říká se, že vyčerpanému organismu propůjčuje novou dávku energie.

 

Achát pruhovaný červený

Kámen se v přírodě vyskytuje v mnoha barevných variacích. Již ve staré Římě a Řecku se z něj vyřezávaly pečetě. Chránil před jedy a životními pohromami. Pomáhá překonávat negativní pocity. Odstraňuje vnitřní napětí. Navozuje v člověku pocit bezpečí a jistoty, posiluje upřímnou lásku, dodává odvahu nevzdávat se a zmírňuje citová zklamání. VHODNÝ OCHRANNÝ KÁMEN PRO MALÉ DĚTI!

 

 

Akvamarín

Tento kámen byl ctěn nejen u Indiánů na americkém kontinentu, ale byl nalezen také jako šperk ve starém Egyptě. Je to mimořádně uklidňující kámen, traduje se, že tiší nervový systém, udržuje v rovnováze mužskou a ženskou energii, rozptyluje negativní bloky. Zmenšuje obavy a strach, zvyšuje intuici, pohlcuje škodlivé záření z mobilních telefonů a mikrovlnek. Zajišťuje úspěch v riskantních krocích. Otevírá srdeční a krční čakru.

 

Amazonit

Tento kámen byl ctěn nejen u Indiánů na americkém kontinentu, ale byl nalezen také jako šperk ve starém Egyptě. Je to mimořádně uklidňující kámen, tiší nervový systém, udržuje v rovnováze mužskou a ženskou energii, rozptyluje negativní bloky. Zmenšuje obavy a strach, zvyšuje intuici, pohlcuje škodlivé záření z mobilních telefonů a mikrovlnek. Zajišťuje úspěch v riskantních krocích. Otevírá srdeční a krční čakru.

 

Ametyst

Je to mimořádně účinný kámen s ohromnou ochrannou silou. Traduje se o něm, že by měl mít silnou léčivou a očistnou moc. Zahání stres, tiší všudypřítomné strachy, posiluje věrnost, napomáhá soustředění a rozvíjí intuici. Kdysi byl doporučován při léčbě alkoholismu a jiných závislostí. Měl by zmírňovat bolesti hlavy, odstraňovat napětí, ulevovat při žaludečních a dýchacích potížích, kožních problémech a poruchách sluchu.

 

Angelit

Kámen navozuje naladěnou mysl svého majitele a zvyšuje jeho vnímavost. Díky němu budete soucitnější a chápavější – zejména k situacím, které už nelze změnit. Zmírňuje bolest a nesoulad. Otevírá cestu k duchovní inspiraci s pochopením a soucitem. Podporuje proces znovuzrození.

 

Apatit

Apatit v nás zvyšuje motivaci, je zdrojem energie. Podporuje otevřenost, usnadňuje kontakt s jinými lidmi, podněcuje tvůrčí vyjadřování a jednání. Odstraňuje negativní pocity a postoje. Podporuje tvořivost a intelekt. Vnáší světlo do sporů a zmatků, pomáhá získávat informace, které se dají použít k osobnímu a společnému prospěchu. Zvyšuje cílevědomost a sebevědomí. Otevírá schopnost radovat se a vidět krásy života. Je dobrým pomocníkem při práci na projektech pomáhá udržet pozornost na podstatných věcech. To vše se již po staletí traduje o krásném apatitu.

 

Avanturín syntetický modrý

Je to syntetický kámen, který se nevyužívá v léčitelství. Díky své barvě podporuje šestou čakru. Tyto kameny jsou používány k masážím.

 

Avanturín syntetický zlatý

Avanturín zlatý, neboli Sluneční kámen zahání obavy a fobie všeho druhu. Říká se, že přináší štěstí a hojnost a transformuje negativní energii a psychický útok na energii pozitivní. Vzbuzuje odvahu žít vlastní život a naplňovat své poslání. Po staletí se traduje, že sluneční kámen snižuje stres a působí proti depresi. Pokud se nosí jako přívěšek nebo v kapse, zásobuje tělo energií v dobách nemoci nebo stresu. Omlazuje ducha. Je to syntetický kámen.

 

Avanturín zelený

Avanturín působí kladně na vše, co má spojitost s prosperitou a majetkem. Hojně se používá k ochraně domu a zahrad, je propojen s přírodou a jejím vnitřním klidem. Má pozitivní vliv na lidské tělo, protože zklidňuje ducha a duši. Říká se, že ulevuje od nepříjemných migrén.

 

Býčí oko

Tato červená odrůda tygřího oka je kámen přinášející povzbuzení. Dokáže posílit sebedůvěru paměť a koncentraci. Uvolňuje svalové napětí a křeče.

 

Citrín

Citrín přináší štěstí každému, kdo ho vlastní. Negativní emoce v jeho přítomnosti nemají místo, získáváme díky němu příliv nové energie. Jako talisman svému majiteli předává teplo, energii a zvyšuje jeho tvůrčí schopnosti. Urovnává vztahy a dlouholeté spory v rodině. 

 

Granát brazilský

dlouhá léta je užíván jako amulet, který ochraňuje před nebezpečím. Říká se, že je to velmi silný kámen, který přináší nositeli velké množství energie, udržuje organismus v rovnováze a dodává potřebný klid. Pomáhá překonat zastaralé myšlenkové vzorce a strnulé způsoby jednání. Přináší sebedůvěru a odvahu. Podporuje lásku a sexuální touhu. Granát pomáhá v krizových situacích nalézat východiska a dodat víru v lepší budoucnost i přivolat něčí pomoc.

 

Hematit

Je to kámen zemité a stabilní energie. Posiluje organismus a dodává sílu, překonává pocity nejistoty a beznaděje. Efektivně působí proti každodennímu stresu a chrání před negativními duchovními vlivy. Přináší duši vnitřní klid, pocit bezpečí a ochrany Matky Země. V dávných dobách věřili, že podporuje tvorbu červených krvinek a regeneruje ledviny. 

 

Chalcedon

Tento kámen mění strach, depresi a smutek v radost. Uvádí tělo, mysl a ducha do vzájemné harmonie. Zlepšuje paměť a je kamenem ochrany, obzvlášť na cestách.

 

Chryzopras

O jeho harmonizujícím vlivu na celý organismus věděli už lidé antiky. Kámen se nosí jako talisman proti závisti a černé magii. Pomáhá hledat pravdu a smysl života. Zmírňuje komplexy méněcennosti, tlumí nadměrnou žárlivost a lehké stavy hysterie. V dávných dobách věřili, že posiluje činnost jater a funkce žláz, snižuje krevní tlak, krvácení a chrlení krve. Reguluje krevní oběh a čistí cévy.

 

Jadeit

Tento harmonizační kámen byl odpradávna nejvíce uctíván na Dálném východě, ale i ve starém Egyptě. Zosobňuje pět hlavních ctností: moudrost, spravedlnost, milosrdenství, skromnost a odvahu. S oblibou je nazýván kamenem něžné lásky. Jadeit prodlužuje život toho, kdo ho rád nosí a ochraňuje nositele od všeho zlého. V dávných dobách věřili, že posiluje nervový a imunitní systém, srdce a krevní oběh. Podporuje klidný spánek a přináší příjemné sny, na které rádi vzpomínáme. Funguje i jako účinný pomocník k prohlubování meditace.

 

Jaspis brekcie

Snoubí v sobě kreativitu a fantazii a zároveň i zemité vlastnosti, které nás podporují v tvoření. Učí nás skromnosti, soucitu, trpělivosti a podněcuje naši dobrou vůli. Dodává lidskému organismu tolik potřebnou sílu a energii. V dávných dobách věřili, že aktivuje k optimální činnosti veškeré životně důležité orgány v těle. Tento kámen by se měl vždy dotýkat pokožky.

 

Jaspis červený

Je to ochranný červený kámen, odrážející negativitu, uklidňující rozbouřené city, uzemňující energii, napravující nepříznivé situace, pozvedající krásu a půvab. Jako amulet přináší zdraví a sílu.

 

Jaspis dalmatin

Tento béžový polodrahokam je posetý tmavými puntíky. Učí rozvážnosti a trpělivosti, pomáhá nám poznat sama sebe.

 

Jaspis mookait

Přináší nositeli klid, odpočinek a pohodu. V duševní rovině pomáhá za každé situace naleznout bez problémů rovnováhu mezi vnější aktivitu s vnitřní duchovní potřebou. Říká se, že posiluje imunitní systém.

 

Jaspis obrázkový

Podporuje kreativitu a souznění s přírodou. Přináší klidný a posilující spánek. Zbavuje nás obav a strachu z nejisté budoucnosti, nočních můr, poruch trávícího systému, alergií a senné rýmy.

 

Jaspis zebra

Je to ochranný kámen, odrážející negativitu, uklidňující rozbouřené city, uzemňující energii, napravující nepříznivé situace, pozvedající krásu a půvab. Přináší zdraví a sílu.

 

Karneol

Je to kámen s vysokou stabilizující energií. Dodá Vám odvahu, klid, harmonii a pozitivní pohled na život. V dávných dobách věřili, že tiší vztek, žárlivost a závist, rozptyluje deprese a negativní myšlenky. Povzbuzuje sexuální aktivitu a odstraňuje závislosti všeho druhu. A navíc vypadá na zápěstí nádherně. 

 

Korál

Jsou to organické schránky mořských živočichů. Jeho schopností je zvyšovat energii a životní sílu, povzbuzovat, hřát a oživovat. Značí lásku, oddanost, pokoru a soucit s trpícími. Posiluje srdce. V dávných dobách se věřilo, že napomáhá při nemocech kostí a zubů.

 

Křišťál

Křišťál je univerzální, nejúčinnější krystal na světě. Působí jako velmi silný zesilovač energie. Negativní energie pohlcuje, uvolňuje a reguluje, uvádí ji do naprosté harmonie. Odstraňuje škodlivé elektromagnetické záření a čistí geopatogenní zóny. Traduje se, že dokáže řešit všechny zdravotní problémy, včetně problémů duše a dává tělo zpět do rovnováhy. Lze jej použít jako čistič pro ostatní kameny.

 

Lapis Lazuli

Je topovznášející duchovní kámen, který je výborný pro meditace, přináší klid, rychle odstraňuje stres a přináší hluboký klid a mír. Jako talisman je ochranným kamenem, především pro děti. Dodává odvahu, zvyšuje psychické vědomí. Udržuje v rovnováze 5. čakru a otevírá 6. čakru. Přináší soucit, poctivost a čestnost. V dávných dobách věřili, že odstraňuje potíže s komunikací, učí naslouchání druhým. Odhaluje vnitřní pravdu, umožňuje sebevyjádření bez lpění na kompromisech. Podporuje kreativitu, zesiluje myšlenky a vnáší do nich jasný pohled. Upevňuje vztahy, odstraňuje krutost a strádání.

 

Láva

Kameny dodávají svým majitelům silnou pozitivní energii. Jsou používány jako ochranné amulety, protože dokážou odrážet psychické a fyzické útoky. K uzdravování je například v minulosti využívali staří Číňané nebo Mayové. Havajané je zase používali ke stavbě náboženských staveb nebo staveb určených k uzdravování, tedy takových menších „nemocnic“. Lávové kameny jsou symbolem životní rovnováhy, cílevědomosti a říká se, že pomáhají i při čistění těla nebo při boji s obezitou.

 

Magnezit

Kámen nám pomáhá zbavovat se nejrůznějších závislostí. Přináší do našich duší klid, uvolnění a harmonii, činí nás odolné proti stresu. V dávných dobách věřili, že snižuje hladinu tzv. „zlého“ cholesterolu, podporuje správně fungující štítnou žlázu a krevní oběh, čistí krev. Říká se také, že napomáhá organismu vylučovat škodlivé látky, že redukuje obezitu, nadměrné pocení a svalové napětí.

 

Malachit

V dávných dobách věřili, že Malachit ochraňuje na cestách, pohlcuje negativní energie a odebírá z těla znečišťující látky. Neutralizuje radioaktivní záření a elektromagnetické znečištění. Malachit uklidňuje nervovou soustavu a podporuje klidný spánek. Při obchodních jednáních pomáhá uzavírat dobré obchody. Byl vždy považován za ženský kámen. Říká se, že pomáhá napravit traumata spojená se sexem v minulých životech, pomáhá při dyslexii, zvyšuje intuici.

 

Měsíční kámen

Měsíční kámen je dnes jedním z nejcennějších drahokamů, a to díky unikátnímu vzhledu, který lze asi nejlépe popsat jako světélkující mlžný měsíční opar. Od nejstarších dob je vhodný pro cestovatele. Nejúčinnější je především v obdobích úplňku a každý cestovatel by měl mít jeden měsíční kámen stále při sobě. Ocení jej také všechny ženy, jejichž je mocným ochráncem. V lidových tradicích chrání průběh těhotenství a uklidňuje porod. Ulevuje od bolestí a mírní návaly ranní nevolnosti. Ženy i muže zjemňuje a zbavuje je necitelnosti a hrubosti. Tento kámen je synteticky vyroben.

 

Morganit

Říká se, že Morganit pozitivně působí na srdce. Pokud je barva morganitu spíš fialovo-růžová, pak harmonizuje čelní čakru, používá se ke stimulování mysli a porozumění vzpomínkám. Broskvová barva představuje hluboký duchovní aspekt božské lásky a harmonizací sakrální čakry podporuje energii Kundalini, čímž může stimulovat sexuální pocity a zlepšit tak vztahy mezi partnery. Ovlivněním čakry solar plexu podporuje nejen tvořivost, ale také ženskou energii lásky a je tak vhodný pro nezapomenutelnou zkušenost lásky. Ženám pomáhá uvědomit si svou nezávislost na mužích při současném pocitu harmonie s mužskou energií. Morganit je vhodným kamenem pro partnery, zvyšuje pocit sounáležitosti, lásku a vzájemné pochopení.

 

Obsidián

Je to silný ochranný kámen chránící před magickými útoky, zlem a veškerou negativitou. Obsidián je vhodné mít u sebe při zkouškách a důležitých životních rozhodnutích. Pro své intenzivní účinky by měl být nošen zároveň s křišťálem. V dávných dobách se věřilo, že snižuje bolestivost kloubů, léčí záněty vyvolané bakteriemi – lze jej považovat za přírodní antibiotikum a posiluje zažívací orgány.

 

Onyx

Je to ochranný kámen, který pomáhá při konfliktech všeho druhu, chrání život, dodává sílu, pomáhá v těžkých a nesrozumitelných obdobích. Při mimořádném fyzickém i citovém vypětí, zaměřuje naši energii jedním směrem, přináší ráznost a vytrvalost. Dovoluje nám stát se pány svého osudu, pomáhá se zbavovat starých traumat ovlivňující současný život, snižuje strach a obavy. 

 

Opalit syntetický

Je to syntetický opalizující kámen, pro který je typická mléčná nebo duhová barva. Patří mezi tzv. transformátory, které podporují schopnost měnit vlastní život nebo i plány do budoucna. Má jemnou energii a je vhodný pro meditaci. V dávných dobách věřili, že stabilizuje výkyvy nálad a pomáhá překonávat únavu.

 

Perleť

Perleť má různé odstíny v závislosti na druhu. Je to velmi silný a odolný materiál, který nás od minulosti oslňuje svými duhovými barvami. Amulet z perleti chrání svého nositele před nehodami a neštěstím.

 

Perly říční

Perly vznikají ve skořápkách sladkovodního živočicha - perlotvorky říční. Přispívají k dosažení dokonalosti a zbavují nás nechtěné zatvrzelosti. Pomáhají zpracovat citový chaos v duši. Dávají nám pocit bezpečí a chrání před hrozícím neštěstím. Staří Řekové připisovali perle schopnost udržovat krásu až do vysokého věku, probouzet a ochraňovat lásku a zmírňovat starosti a bídu. V dávných dobách věřili, že působí pozitivně při nedostatku vápníku v těle. Perla vyjasňuje pocity a potlačuje záporné emoce, podporuje fyzickou očistu a vylučování.

 

Růženín

Je symbolem lásky, krásy a dle tradic i uzdravování. Pomáhá nesmělým projevit skrývané pocity. Svými měkkými vibracemi obklopuje duši. Jeho vyzařování je jako něžný dotek, pod nímž se naše srdce uvolní, získá opět důvěru a pozvolna se otevře. Dává sílu odpouštět - nám samotným i ostatním a učí sebelásce. Říká se, že dodává životní energii, zejména starým lidem. Pomáhá přijímat nezbytnost změn, jedná se o vynikající kámen pro zdolávání krize středního věku.

 

Sodalit

Odstraňuje stres, negativní emoce a strach. Jako talisman údaje zklidňuje mysl, potlačuje duševní zmatek, posiluje nervový systém. V dávných dobách věřili, že odhaluje příčiny obav, fobií a pocit viny. Dodává odvahu a chrání před konflikty všeho druhu. Spojuje logiku s intuicí a otevírá dokořán bránu vnímavosti ducha, neboť přináší informace z vyšší mysli až dolů na tělesnou úroveň.

 

Turmalín

Ze všech černých kamenů má největší ochrannou, očistnou a povzbuzující sílu. Ochraňuje před kosmickým a pozemským zářením, patogenními zónami, spodními proudy, lidskou záští a zlobou. Spolu s růženínem a křišťálem je vhodným kamenem do ložnice, kde čistí celý prostor.

 

Turmalín meloun

Kámen se skládá zvnitřku z červeného nebo růžového turmalínu uzavřeného v zeleném. Přitahuje lásku, nejlépe funguje vyrovnaným osobám, aktivuje srdeční čakru, posiluje něhu a přátelství, prohlubuje trpělivost, učí taktu a diplomatickému jednání. Zmírňuje strach a deprese. V dávných dobách věřili, že uzdravuje citová zranění a staré bolesti, regeneruje nervy. 

 

Tygří oko

Je to ochranný kámen. Propojuje sluneční a zemskou energií a pomáhá uzemnit lidi, kteří ztratili spojení s realitou. Podporuje duchovní růst zemsky orientovaných lidí. Je to hřejivý kámen, který podporuje tok energie v těle a dodává sílu, přitahuje peníze a bohatství. Traduje se, že pomáhá s odbouráním závislostí na druhých lidech, uznáním vlastní hodnoty a potlačuje deprese. 

 

Tyrkenit

Kámen uvolňuje napětí a přináší klid, dodává harmonii a odolnost vůči stresu. Traduje se, že umožňuje nenechat se zasáhnout problémy jiných, překonává nervozitu a podrážděnost. Probouzí v nás bezvýhradnou lásku k nám samotným. Pomáhá nám v komunikaci. Nazývá se občas také jako Howlit.

 

Zpět do obchodu