Znamení zvěrokruhu

signs-of-the-zodiac-3231763_1920

Beran

21. březen až 20. duben
Planeta: Mars
Živel: Oheň
Klíčové vlastnosti: iniciativa, odvaha, podnikavost, důvěřivost, srdečnost, netrpělivost

Lidé narození ve znamení Berana jsou průbojní a ambiciózní. Snadno se pro něco nadchnou a ostatní motivují svým příkladným nadšením. Jdou rovnou k věci bez jakékoli nerozhodnosti, čehož můžou samozřejmě později litovat. Překypují životní energií. Beran žije pro dnešek, doslova. Schází jim určitá míra a smysl pro společenský takt. Díky své upřímnosti a prostořekosti mohou ostatním způsobit vrásky na čele. Jsou iniciativní, odvážní a podnikaví. Kdyby si Beran měl vybrat mezi penězi a slávou (případně prosazením svých ideálů), určitě si zvolí to druhé.

 

signs-of-the-zodiac-3231766_1920

Býk

21. duben až 21. květen
Planeta: Venuše
Živel: Země
Klíčové vlastnosti: rozvážnost, tolerance, stabilita, trpělivost, opatrnost, praktičnost, hojnost

Býci jsou velmi tolerantní a jednoduše se nerozčílí. Když se je pokusíte proti jejich vůli někam dostrkat násilím nebo zaútočíte na jejich čest, budete se divit. Nenechá si od Vás dlouho skákat do řeči nebo dokonce rázně kritizovat. Jakmile Býka zaženete do kouta, změní se tato laskavá bytost v rozžhavenou lokomotivu. Každý Býk touží mít svoji pastvinu (rozumějte dům s pořádnou zahradou). Je pro něj důležité mít kontakt s půdou. Země je jeho element. Pokud Býk takový dům ještě nemá, tak po něm určitě touží. Mají smysl pro praktické a materiální záležitosti, a k životu se staví velmi zodpovědně.

 

signs-of-the-zodiac-3231780_1920Blíženci

22. květen až 21. červen
Planeta: Merkur
Živel: Vzduch
Klíčové vlastnosti: komunikativnost, výmluvnost, dychtivost, pohotovost, změna, přátelství

Blíženci mají smysl pro humor a diplomacii. Jsou pohotoví a vnímaví. Nestálost a proměnlivost je pro ně základní vlastností. Lidé tohoto znamení dokáží bez problémů měnit vše od účesu, šatů a názorů až po zaměstnání nebo partnera. Zvyknout si na nějakou výraznou životní změnu je pro ně proto lehčí než pro ostatní znamení. Jsou přátelští, zábavní a dychtiví po novinkách. Typický Blíženec nedodržuje čas smluvených schůzek, vždy se nechá rozptýlit. Je humorný kamarád, který nebude mít problém dělat přinejmenším dvě věci najednou. Blíženci neshromažďují majetek. Svazoval by jim nohy, které chtějí mít volné.

 

signs-of-the-zodiac-3231776_1920Rak

22. června až 22. července
Planeta: Měsíc
Živel: Voda
Klíčové vlastnosti: náladovost, citlivost, spořivost, péče, uzavřenost

Lidé narozeni ve znamení Raka jsou citově založení, a často i zdrženliví až nesmělí. Jejich rozum, myšlení i chování je velmi závislé na aktuálních pocitech. Často si volí partnery, kteří jim poskytnou oporu. Svou osobnost dovedou svérázně prosadit a zajistit sobě a své rodině pohodlný život, protože přívětivý a útulný domov a rodinná pohoda je pro jejich zjitřenou mysl a neklid, potřebným útočištěm. Jsou to lidé většinou nevýbojní a plaší, ale jsou i velmi inteligentní a dost chytří, aby uměli nasbírané zkušenosti dobře zhodnotit.

 

signs-of-the-zodiac-3231765_1920Lev

23.července až 22. srpna
Planeta: Slunce
Živel: Oheň
Klíčové vlastnosti: leader, hrdost, štědrost, velkorysost, schopnost

Lvi jsou dost chytří na to, aby neplýtvali energií a zbytečnou snahou. Mají v povaze nešetřit radami a ovlivňují ostatní. Bývají to vynikající organizátoři, kteří chápou priority a umí rozdělit práci. Když už se do něčeho pustí, musí to stát za to. Pokud mu chcete udělat radost nebo si ho naklonit, zalichoťte mu.

 

signs-of-the-zodiac-3231770_1920Panna

22. srpna až 23. září
Planeta: Merkur
Živel: Země
Klíčové vlastnosti: spolehlivost, přesnost, hospodárnost, bystrost, empatie

Panny jsou spolehlivé a přesné. Na první pohled to jsou puntičkářky s klidným a vyrovnaným pohledem na svět. Jsou velmi pracovití a pozorní. Typická Panna je velmi dobře organizovaná. Miluje harmonii a ocení každou příležitost, kdy je možné do chaosu vnést řád. Panny nemají rády lenochy, opozdilce a lidi, kteří rozhazují peníze za zbytečný luxus. Panny se nechtějí cítit zavázány a ani být na nikom závislé.

 

signs-of-the-zodiac-3231761_1920Váhy

24. září až 23. října
Planeta: Venuše
Živel: Vzduch
Klíčové vlastnosti: nerozhodnost, vlídnost, opatrnost, smysl pro spravedlnost, komunikativnost

Jsou často nespokojeni z důvodu vlastní nejistoty a nerozhodnosti. Ta může zajít tak daleko, že budou ráno váhat, jakou nohou vstát z postele. S radostí s Vámi budou rozebírat všechny stránky jakéhokoli problému. Člověk narozený ve znamení Vah se snaží uvažovat několik tahů dopředu. Potřebují dostatečný čas pro strategická rozhodnutí. Jakmile na ně někdo začne tlačit, aby se svým rozhodováním spěchali, znervózní. Hledání rovnováhy je pro ně výzvou na celý život. Ideálem lidí narozených ve znamení Vah je harmonie a jen zřídka uniknou vlivu umění. Od hudební kompozice, přes barevnou skladbu obrazů, až po architektonické řešení domu – to vše je přirozeně zajímá.

 

signs-of-the-zodiac-3231779_1920Štír

24. října až 22. listopadu
Planeta: Pluto
Živel: Voda
Klíčové vlastnosti: trpělivost, vášeň, svobodná duše, bystrý úsudek, má rád tajemství

Není vždy jednoduché vyjít s lidmi narozenými ve Štíru. Urážky ani komplimenty neurčují jeho způsob komunikace. Nepotřebuje nikoho, kdo by mu vykládal, jak je dobrý. Ač se to na první pohled nezdá, Štíři jsou velmi emocionální lidé a berou vše neuvěřitelně vážně. I když se tváří velice klidě, ve svém nitru mohou emocionálně bouřit. Na rozdíl od ostatních znamení, zná Štír tajemství smrti. Pro své přátelé je ochoten mnohé obětovat. Duše Štíra bývá svobodná a otevřená.

 

signs-of-the-zodiac-3231754_1920Střelec

23.listopadu až 21. prosince
Planeta: Jupiter
Živel: Oheň
Klíčové vlastnosti: sebejistota, smělost, prostořekost, svobodomyslnost, ochota riskovat

Střelec je člověk, který ve společnosti budí respekt i rozpaky současně. Není vůbec zlomyslný, ale jeho prostořekost a upřímnost dokáže odzbrojit mnohé. Jsou to většinou sebejistí lidé, kteří opovrhují konvencemi. Jsou smělí a vyhledávají dobrodružství nebo dokonce přímo nebezpečí, protože jejich živlem je oheň. Své plány přednesou ostatním až ve chvíli, kdy si budou jisti úspěchem. Lidé narození ve znamení Střelce jsou vizionáři, kteří často svými myšlenkami předběhnou dobu. Jsou ochotni spíše riskovat než vyčkávat a budovat dílo krůček po krůčku

 

signs-of-the-zodiac-3231771_1920Kozoroh

22. prosince až 20. leden
Planeta: Saturn
Živel: Země
Klíčové vlastnosti: racionalita, cílevědomost, zodpovědnost, čestnost, smysl pro realistu

Kozoroh bude dávat vždy velký pozor, kam šlápne, protože každý chybný krok může podle něho skončit velmi bolestivým pádem. Ví, že základem úspěchu je sebekázeň. Respektuje autority a ctí tradice. Jedině tak může v náročných podmínkách přežít a vyšplhat se až na vrchol. Tito lidé dokáží obvykle dobře rozlišovat, co jim pomáhá v dosahování vytyčených cílů.Pokud nedokážete následovat správné příklady a naslouchat dobrým radám, nebudou s Vámi ztrácet čas.

  

signs-of-the-zodiac-3231753_1920Vodnář

21. ledna až 20. února
Planeta: Uran
Živel: Vzduch
Klíčové vlastnosti: tolerance, vynalézavost, originalita, zvědavost, vtipnost, zasněnost

Vodnáři patří často mezi velké vizionáře a snílky, kteří si neberou příliš servítky, aby s úctou respektovali uznávané hodnoty a poznatky minulosti. Vodnář Vás nebude hodnotit podle prvního dojmu. Má rád vlastní svobodu a nezávislost a obvykle totéž respektuje u druhých. Typický Vodnář k Vám proto bude tolerantní, pokud ho necháte žít s jeho názory. Bude k Vám upřímný, ale nebude Vám radit, jak byste měli žít. Ví, že každý má své ideály a vlastní touhy.

 

signs-of-the-zodiac-3231760_1920_1Ryby

22. února až 20. března
Planeta: Neptun
Živel: Voda
Klíčové vlastnosti: citlivost, intuice, duchovní hodnoty, zasněnost, má ráda pohyb a změnu

Každá typická Ryba musí být v pohybu a když už nemůže plout po volném moři, bude ji vyhovovat pestrý korálový útes. Jsou to spíše duchovně a citově založené bytosti, které se řídí hlavně intuicí.  Často žijí ve světě své vlastní fantazie. Peníze vnímají jako prostředek pro pohodlný život a ne jako jeho cíl. Moc a peníze Ryby skutečně příliš nelákají. Ve sporu přirozeně volí spíše cestu nejmenšího odporu. Na rozdíl od ostatních znamení nejsou Ryby příliš upřímné, podle nich málokdo chce slyšet skutečně pravdu a navíc svět okořeněný trochou fantazie je pro ně mnohem hezčím místem k životu.

 

Zpět do obchodu